Според бургазлии много от местните предпочитат плажовете на юг. Само на

...
Според бургазлии много от местните предпочитат плажовете на юг. Само на
Коментари Харесай

Има ли изненадани? Вижте какво най-много се яде по морето! Не е риба!


Според бургазлии доста от местните избират плажовете на юг. Само на половин час разстояние или на към 35 км в посока Гърция – нещата наподобяват още по-цветни. Созопол се пръска по шевовете. Градът е цялостен с хора, които преглеждат богатото му културно завещание, плажовете денем са шлагер, а вечерта също не липсват туристи, пристигнали да осъмнат в някой бар.

Видимо – откъм визити сезон 2021 е по-силен от предходния. Но видяно от различен ъгъл – актуалното лято въобще не е удобно за част от родния туристически бизнес.

“Това лято имаме повече гости, идват доста хора в Созопол, има туристи, само че с по-малко пари “, описа Илия Симеонов – притежател на огромно бистро в Стария град.

По думите му е цялостно най-много с украинци, само че този пазар е слаб за страната ни и упованията не са огромни.

Майсторът, както го назовават локалните, показа наблюденията си за това каква храна избират хората и каква е наклонността за последните години. Оказва се, че най-много се ядат бързите закуски, пиците и дюнерите. Пък и това се предлага. Все по-трудно е да намериш място с готвено българско меню, а на налични цени – още повече.

Така или другояче, морските курорти по Южното Черноморие не могат да се оплачат от количество туристи. Това изказване доказва над 5-километровата колона по автомагистралата в посока Бургас – и то в неделя следобяд. Явно на хората им се живее, почива, приключенства и към този момент дните от седмицата нямат значение. Важното е да тръгнеш към морето, твърди " кмета,бг ". Важното е да си на морето – с или без пари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР